BSbenimsaglikliyolum : Doğal ,Katkısız ,Şekersiz Fıstık ,Fındık ,Badem, Kaju Ezmesi ve Atıştırmalık

1.08.2022

Sağlıklı Beslenme Nasıl Olmalıdır ?



Her zaman sadece açlığı gidermek için yemiyoruz. BirçoÄŸumuz stresi azaltmak veya üzüntü, yalnızlık veya can sıkıntısı gibi hoÅŸ olmayan duygularla baÅŸ etmek için de yemeÄŸe yöneliyoruz. Ancak stres ve duyguları yönetmenin daha saÄŸlıklı yollarını öÄŸrenerek yediÄŸiniz yiyecekler ve duygularınız üzerinde kontrolü kazanabilirsiniz. Mükemmel olmak zorunda deÄŸilsiniz, sevdiÄŸiniz yiyecekleri tamamen ortadan kaldırmakta zorunda deÄŸilsiniz. Yapmamız gereken dikkatli yemek, vücudunuza koyduÄŸunuz yiyecek ve içeceklerin anlık farkındalığını sürdürmektir.  Dikkatli yemek yiyeceklerin sizi nasıl hissettirdiÄŸini ve vücudunuzun tat, tatmin ve tokluk hakkında gönderdiÄŸi sinyalleri gözlemlemeyi içerir. Dikkatli yemek, gözlemlediÄŸiniz duyguları, düÅŸünceleri ve bedensel hisleri yargılamak yerine basitçe kabul etmenizi gerektirir. Dikkatli yemek yeme pratiÄŸi yaptıkça ve farkındalığınız büyüdükçe, yiyecek tüketiminizin ne sıklıkla fiziksel açlıkla hiçbir ilgisi olmadığının ve her ÅŸeyin duygusal bir ihtiyacı doldurmakla ilgisi olduÄŸunun farkına varacaksınız. Yemek için otururken kendinize ÅŸu soruyu sorun: "Gerçekten neye açım? Dikkatli yeme pratiÄŸi yapmak sizi yavaÅŸlamaya, ÅŸimdiki ana odaklanmaya ve gerçekte ne hissettiÄŸinizi fark etmeye zorlar. Ve kendinize tekrar tekrar sorduÄŸunuzda, "Bir yemekten veya atıştırmadan sonra kendimi ne kadar iyi hissediyorum?" sorusu kendi özel beslenme ihtiyaçlarınız hakkında farkındalık kazanma sürecinizi baÅŸlatacaktır. Unutmayın ki Dikkatli yemek Yiyeceklerinizi satın alma, hazırlama ve servis etme ve tüketme sürecine kadar uzanabilir.  Yemek yemeden önce derin nefes almak özellikle açlığın gerçekten yemekle ilgili olmadığı durumlarda, genellikle açlığı yatıştırmaya yardımcı olabilir. Oksijen vücuda yakıt saÄŸlar ve derin nefes almak enerjinizi ve refah duygunuzu artırabilir. Derin nefes alırken, sahte açlığın yaygın taklitçileri olan stresi ve gerginliÄŸi de gevÅŸetir ve rahatlatır.
Öncelikle olarak Yapmanız gereken Hedeflerinizi mütevazi tutarak üstünüzde baskı yaratmadan, ÅŸartlandırma yapmadan küçük porsiyonda olsa saÄŸlıklı besinlerden günlük yeme düzeninize eklemek olacaktır ve alışkanlık haline gelen bu yeme düzeniniz zaman içerisinde doÄŸru ve saÄŸlıklı beslenmeyi yaÅŸam felsefesi olarak benimsediÄŸinizi gösterecektir.
SaÄŸlıklı beslenmenin aşırı derecede karmaşık olması gerekmez. Dışarıdaki tüm çeliÅŸkili beslenme ve diyet önerilerinden bunalmış hissediyorsanız, yalnız deÄŸilsiniz. Gerçek ÅŸu ki, bazı belirli yiyeceklerin veya besinlerin ruh hali üzerinde olumlu bir etkisi olduÄŸu söylense de en önemli olan genel beslenme düzeninizdir. SaÄŸlıklı beslenmenin en önemli temel taşı, mümkün olduÄŸunca iÅŸlenmiÅŸ gıdanın gerçek gıdayla deÄŸiÅŸtirilmesi olmalıdır.  DoÄŸanın yarattığı ÅŸekle mümkün olduÄŸunca yakın yiyecekler yemek, düÅŸünme, bakma ve hissetme ÅŸeklinizde büyük bir fark yaratabilir. Bunlar çeÅŸitli taze meyve, sebze, kepekli tahıllar, saÄŸlıklı protein ve yaÄŸlar saÄŸlıklı bir yaÅŸam tarzı için en iyi seçeneklerdir. Bu basit ipuçlarını kullanarak, saÄŸlıklı beslenmeyle ilgili kafa karışıklığınızı ortadan kaldırabilirsiniz. SaÄŸlıklı beslenme katı sınırlamalarla, gerçekçi olmayan bir ÅŸekilde zayıf kalmak veya kendinizi sevdiÄŸiniz gıdalardan mahrum bırakmakla ilgili deÄŸildir. Bunun yerine harika hissetmek, daha fazla enerjiye sahip olmak, saÄŸlığınızı iyileÅŸtirmek ve ruh halinizi iyileÅŸtirmekle ilgilidir.
Vücudunuz için olduÄŸu kadar zihniniz için de iyi olan lezzetli, besleyici ÅŸekilde beslenerek kiÅŸi hem bedensel hem de saÄŸlıklı bir ruh haline sahip olurken   kendini daha dinç, daha güçlü hissedecektir.
Unutmayalım ki saÄŸlıklı olmak, saÄŸlıklı yaÅŸamak yaptığımız seçimlerle ilgilidir.

Sağlıkla ve Sevgiyle Kalın.

Senem Åžengezer